Döşemeli Sandalyeler
BVT006
₺2.390,00 KDV Dahil
₺2.850,00 KDV Dahil
%16 İndirim
%16İndirim
Ücretsiz Kargo
Ahşap Sandalyeler
CRC001
₺7.500,00 KDV Dahil
₺9.000,00 KDV Dahil
%17 İndirim
%17İndirim
Ücretsiz Kargo
Metal Sandalyeler
Tükendi
Ana.MS.SA087-88
₺0,00 KDV Dahil
1

Döşemeli Sandalyeler

Döşeme; koltuk ve sandalyelerin sünger ya da poliüretan gibi dolgu malzemeleriyle birlikte dokuma, kumaş veya deriyle iskelet üzerine kaplama işidir.

Döşeme ev, otomobil, uçak ve tekne mobilyalarına uygulanabilir ve tasarımda çoğunlukla farklı olsalar da, minderlere, özellikle de sırt ve oturum bölümlerinde uygulanır. 

Geleneksel eski dönem döşemelerde, helezon yaylar (1850 sonrası), hayvan kılı (at, domuz ve inek), Hindistan cevizi, saman, kendir, keten bezleri, dolgu malzemeleri vb. gibi malzemeler kullanır ve her katmanı elle yapılırdı. Buna karşılık, günümüzün döşemecileri ise vinil, serpantin yayları vb. gibi sentetik malzemeler kullanmaktadır.

Döşemeli Koltuk ve Sandalyelerin Tarihi

Geleneksel eski dönem döşemeler, yani dikiş makineleri, sentetik kumaşlar ve plastik köpüklerin geliştirilmesinden önce masif ahşap bir iskeletin yaylar, hayvan kılları, çim, Hindistan cevizi, yünler, veya kendirler ile doldurulup üzerine ince bezler ya da derinlerin örtülmesi ve çeşitli bağlar, kör dikişler, üst dikişler ile tamamlanması ile yapılan çok eski bir zanaattır. Tüm bu işlemler el ile yapılırdı.

Fakat günümüzde teknikler ve malzemeler oldukça değişikliğe uğramış bu da kolaylık ve seri üretime imkan sağlamıştır.

Döşemeli Mobilyaların Çeşitleri

Döşemeli mobilyaların pek çok çeşidi vardır, tekli kanepeler, çift kişilik kanepeler veya üçlü koltuk kanepeler, oturma odası sandalyeleri, yemek odası sandalyeleri, kafe ve restoran sandalyeleri, ofis sandalyeleri bunlardan bazılarıdır. Çok çeşitli tasarım imkanına olanak verdiği için birçok insan döşemeli sandalyeleri tercih eder.

Döşeme Malzemeleri Nelerdir?

Sandalye ve koltukların iskeletinde birçok çeşit ağaç kullanılabildiği gibi, alüminyum, metal ya da plastik gibi malzemeler de kullanılabilir. İskeletler oluşturulduktan sonra ise sadece ayakları açıkta kalacak şekilde komple veya sadece sırt ve oturum yerlerine sünger, poliüretan dökme sünger gibi malzemeler koyularak üzeri kumaş veya deri ile kaplanarak mobilyalar üretilir. Kumaşınızı seçerken iç mekanınıza uygun renkler ve pamuk, yün, polyester veya naylon gibi malzemeler seçebilirsiniz. Ancak, her zaman yüksek trafik alan kafe ve restoranlar için bakımı için leke tutmaz kumaşın tercih edilmesi tavsiye edilir. Evler için ise uzun ömürlü ve oldukça rahat olduğu için hafif pamuklu kumaş önerilmektedir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR